(HIP)Lezing Romeinse soldaten aan de kust

13 februari 2024

  t/m 13 februari 2024

Wat weten we over de Romeinen in het Haagse duingebied?

Vondsten uit Ockenburgh
Al in de jaren dertig van de vorige eeuw kwamen de eerste sporen aan het licht van Romeinse soldaten in het Haagse duingebied. De vindplaats was het landgoed Ockenburgh, tegenwoordig Kijkduinpark. Sindsdien zijn we veel te weten gekomen over de Romeinse kustbewaking, op Ockenburgh en op andere vindplaatsen in Den Haag. Tegelijkertijd zijn er ook veel nieuwe vragen bijgekomen. In deze lezing komen het onderzoek, de bevindingen en de vraagstukken aan bod.

Jeroen van Zoolingen 
Jeroen van Zoolingen studeerde Archeologie en Prehistorie aan de Universiteit van Leiden. Hij specialiseerde zich in provinciaalse Romeinse archeologie. Sinds 2004 werkt hij bij de afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag.

Reserveren Bent u benieuwd? Reserveer dan een plek voor deze lezing via segbroek@bibliotheekdenhaag.nl, telefonisch via 070-353 55 11 of bij de klantenservice van onze bibliotheek. U bent van harte welkom. Toegang is gratis.

 

Historische Informatiepunten (HIP)

Overal om je heen vind je erfgoed. In de stad en je wijk, of bij jou thuis. Waar heb je vroeger op school gezeten? Hoe zag dat gebouw eruit? In de Historische Informatiepunten kun je antwoord vinden op dit soort vragen over jouw buurt en de rest van Den Haag. Kijk in de agenda en beleef het Haagse erfgoed! 

Agenda Historisch Informatiepunten (bibliotheekdenhaag.nl)

Tijd

10.30-11.30 uur

Deel dit artikel via:

Lees hier meer artikelen

Bekijk alle events

1 januari 2024 t/m 31 december 2024

Activiteiten 2024 Historische Informatiepunten

Lees Verder

7 november 2024 t/m 7 november 2024

(HIP)Lezing Romeinse soldaten aan de kust

Lees Verder