Uitvoering

Uitvoering van archeologisch onderzoek

De belangrijkste taak van team Uitvoering is het uitvoeren van archeologische onderzoeken: vooronderzoeken, opgravingen en de uitwerking en rapportage daarvan. De gemeente Den Haag is gecertificeerd om archeologische onderzoeken uit te voeren.
Sinds de aanstelling van de eerste gemeentelijk archeoloog in 1982 is in veertig jaar tijd een professionele, gespecialiseerde en publiekgerichte organisatie ontstaan.

Team Uitvoering bestaat uit archeologen, een geoloog en een conservator, allen gespecialiseerd in de Haagse archeologie. Het team werkt met de modernste methoden en technieken, zoals luchtfotografie, 3D-scanners en volledig digitale meetapparatuur. Door innovatie wordt het archeologisch onderzoek steeds efficiƫnter en beter. Onderzoek wordt kostendekkend uitgevoerd voor opdrachtgevers binnen de gemeentelijke organisatie en daarbuiten.

Met de invoering van de Erfgoedwet is het oude opgravingsvergunningenstelsel opgeheven en is voor het uitvoeren van archeologisch onderzoek nu een certificering vereist. De kwaliteit van het archeologisch onderzoek wordt gewaarborgd door het Certificatieschema Archeologie, dat bestaat uit een beoordelingsrichtlijn (BRL SIKB 4000 Archeologie) en de Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA).

Bij de certificering hoort ook een actorregister en de accreditatie van certificerende instellingen door de Raad van Accreditatie.
Sinds 28 juni 2017 is de afdeling Archeologie gecertificeerd voor de KNA-protocollen 4001 Programma van Eisen, 4002 Bureauonderzoek, 4003 Inventariserend veldonderzoek, onderdeel overig (landbodems), 4003 Inventariserend veldonderzoek, onderdeel proefsleuven (landbodems) en 4004 Opgraven (landbodems).

Vraag hier uw offerte aan

  • Van Kinsbergenstraat 85f
  • 2518 GW Den Haag
  • (070) 353 66 39
  • archeologie@denhaag.nl
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.