Informatiecentrum Binnenhof Renovatie is geopend

16 november 2023

Meer weten over heden, verleden en toekomst van het Binnenhof? Dan bent u vijf dagen per week welkom in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie op Plaats 22 in Den Haag. Op een steenworp afstand van de Hofvijver brengt het Informatiecentrum de geschiedenis en toekomst van het Binnenhof dichterbij dan ooit.

Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie combineert een duik in de 800-jarige geschiedenis van het Binnenhof met een blik op de toekomst. Met archeologische vondsten en zorgvuldig gearchiveerde voorwerpen maakt het centrum het oude Binnenhof tastbaar. En met de nieuwste ontwerpen toont het hoe het complex er na de renovatie uit gaat zien.

Unieke voorwerpen

Het centrum toont niet alleen de laatste nieuwe ontwerpen, maar ook welke expertise nodig is om de 4.000 kamers, gangen, zolders en kelders van het Binnenhof te renoveren. Naast de verhalen over de ‘bewoners’ van het Binnenhof zijn er ook zorgvuldig gearchiveerde voorwerpen uit de gebouwen zelf te zien. Voorwerpen die voorheen niet voor publiek zichtbaar waren.

Graven, gravinnen, prinsen en stadhouders

Het Binnenhof was eeuwenlang het domein van graven, gravinnen, prinsen en stadhouders. In de mysterieuze benedenruimte van het informatiecentrum komt deze rijke geschiedenis van 800 jaar Binnenhof weer tot leven. Tussen de 17e-eeuwse gewelven van het pand aan de Plaats vind je verschillende historische objecten en archeologische opgravingen.

Ontdek meer

Kinderen én volwassenen kunnen in het informatiecentrum het Binnenhof op een interactieve manier verkennen. Wil je bijvoorbeeld door de ogen van een archeoloog meer ontdekken over het Binnenhof? Speel dan archeologie-game in het virtueel museum. Bekijk alvast de introductiefilm:

Trailer gemaakt door Archeologie Den Haag.

Kijk voor meer informatie zoals openingstijden op de website Informatiecentrum Binnenhof Renovatie | Binnenhofrenovatie

Bron artikel Rijksvastgoedbedrijf

Deel dit artikel via:

Lees hier meer artikelen

Lees al het nieuws

17 juli 2024

Collectie Peeters Merovingische urnen weer compleet

Lees Verder

17 juli 2024

Vuurstolp met bijzondere decoratie gevonden

Lees Verder