Tentoonstelling 40 jaar Archeologie Den Haag

4 oktober 2022

Van 17 oktober tot en met 18 november staat in het Atrium van het stadhuis in Den Haag de jubileumtentoonstelling over 40 jaar Archeologie in Den Haag.
In deze expositie krijgt u niet alleen een kijkje in wat er allemaal in Den Haag gevonden is, maar leert u ook de mensen kennen die zich dagelijks bezighouden met, of op andere wijze verbonden zijn met het bijzondere werk van archeologie.

Bekijk hier de tentoonstelling digitaal.

De mensen achter de vondsten
In de afgelopen decennia werden honderdduizenden vondsten uit de Haagse grond gehaald, van muurtegels tot Romeinse mijlpalen.
Deze vondsten zijn zorgvuldig gerestaureerd en bewaard.  De 40 meest aansprekende voorwerpen worden in deze expositie getoond.

Bij de afdeling Archeologie waren in al die jaren ook veel bijzondere mensen betrokken. Archeologen, vrijwilligers, bestuurders en programmamakers.
Zij gingen voor deze tentoonstelling met hun favoriete vondst op de foto en vertellen waarom. Uiteraard zijn ook de vondsten zelf te bewonderen.

Datum: 17 oktober t/m 18 november
Plaats: Atrium, Spui 70, Den Haag

Van misbaksel tot zilverschat. Archeologen vinden van alles onder de grond. Van de meeste voorwerpen kan na grondig onderzoek worden vastgesteld hoe oud iets is en waarvoor het werd gebruikt. Maar soms weten zelfs wij het niet.

Weet u wat dit is?

Dagelijks helpen onze vrijwilligers bij het sorteren, wassen en plakken van de vele vondsten die een opgraving oplevert. Ties is onze oudste vrijwilliger.
Door de jaren heen waren ook veel andere mensen betrokken bij Archeologie, waaronder wethouder Robert van Asten. Hij zal de tentoonstelling openen op 18 oktober.

Deel dit artikel via:

Lees hier meer artikelen

Lees al het nieuws

7 mei 2024

16e-eeuwsebrug en bijzonder aardewerk ontdekt op de Hofplaats

Lees Verder

30 april 2024

Binnenhof open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

Lees Verder