Tentoonstelling ‘Wegens restauratie geopend’

5 juni 2023

Vanaf 20 juni tot en met 11 augustus zal de tentoonstelling ‘Wegens restauratie geopend’ in het Atrium van het Stadhuis te zien zijn.

Archeologische vondsten zijn van grote waarde voor onze kennis over het verleden. Door deze vondsten kunnen we een beter beeld krijgen van hoe mensen vroeger leefden, wat ze aten en wat voor activiteiten ze uitvoerden. Ze zijn letterlijk het tastbare bewijs van ons verleden.

Het is niet alleen belangrijk om deze voorwerpen te vinden, maar het behoud ervan is minstens zo belangrijk. De vondsten van aardewerk, metaal, glas, bot, hout en leer komen vaak aangetast of onvolledig uit de bodem. Het restaureren en conserveren van deze vondsten is daarom van cruciaal belang. Wanneer deze materialen niet worden behandeld, gaan belangrijke historische artefacten verloren.

Na meer dan 30 jaar neemt de afdeling Archeologie Den Haag afscheid van onze eigen restaurator Johan van der Helm. Hij heeft het restauratieatelier van de afdeling opgezet en uitgebouwd. De voorwerpen die u in deze tentoonstelling ziet, zijn allemaal door zijn handen gegaan. Dankzij hem kunnen alle Hagenezen en Hagenaren voor altijd blijven genieten van Haagse archeologische topvondsten.

Locatie:
Atrium City Hall
Spui 70, Den Haag

Klik op de link voor meer informatie over Atrium City Hall.

Deel dit artikel via:

Lees hier meer artikelen

Lees al het nieuws

7 mei 2024

16e-eeuwsebrug en bijzonder aardewerk ontdekt op de Hofplaats

Lees Verder

30 april 2024

Binnenhof open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

Lees Verder